Известие

Collapse
No announcement yet.

странен начин на палене...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• странен начин на палене...

Обикновено, проблемите свързани с паленето се свеждат до - "трудно пали" или "не пали". При мен обаче е малко по-странен проблема - твърде рано пали!!!
    Какво имам предвид?
    - ами понякога, т.е. обикновено когато двигателят е все още топъл, като завъртя стартера и двигателя припалва още преди да се е развъртял добре стартера... дето се вика - пали на 1/4 оборот. При това палене, двигателят припалва още на около 400-500 оборота и после на празен ход държи много ниски обороти - около 600 об/мин. Естествено в това време и лампичката на акумулатора свети - т.е. черпи ток от акумулатора, а не от динамото. Отбелязвам този факт, защото съм останал с вътрешното убеждение, че този "проблем" с несвойственото палене се появи откакто смених релето с четките на динамото и от тогава насам и релето невинаги превключва, та се налага понякога леко да подам газ за да превключи. Иначе, като цяло, след припалването на двигателя, подам малко газ да достигне 900-1000 об/мин и го оставя, оборотите просто заковават на 820-830. Няма абсолютно никакви колебания, дигателят се форсира добре без припатквания и "чудене".
    И накрая искам да отбележа - при палене на студен двигател, въпросния проблем не се е проявявал нито веднъж.
    Сега очаквам вашите предположения по поставения проблем.
    - възможно ли е да е някой температурен датчик?
    - възможно ли е да е въпросното реле-четкодържач на динамото, което не превключва в ниските обороти и това кара двигателя да черпи ток от акумулатора, който пък не е достатъчен за да захрани добре свещите?
    - възможно ли е да са самите свещи? (напр. неподходящ топлинен индекс)
    - други предположения?

За информация - карам само с бензин Shell V-Power Racing 100. Предполагам това изключва вероятността проблема да е породен от лош бензин.
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

На мен веднъж при палене на студен двигател продължи да ми свети лампата на акумулатора и изгасна чак като подадох малко газ. Оборотите обаче си бяха към 1000+ стабилни и преди, и след изгасването на лампата. Понеже тва явление не се е проявявало повече, игнорирах случката и разчитам да е от моментно колебание в международното положение
    А тва с паленето от половин оборот ми се е случвало един или два пъти откак имам колата (на топъл двигател, без връзка с лампата на акумулатора) и е много стряскащо .

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Допълнение към предположенията от първия пост:
      - възможно ли е причината да е в недоброто затваряне на някой от инжекторите и при загасен двигател съответния цилиндър да се пълни с бензин, който след това се възпламенява първи?
      Вече какви ли не глупости си мисля
      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
        Допълнение към предположенията от първия пост:
        - възможно ли е причината да е в недоброто затваряне на някой от инжекторите и при загасен двигател съответния цилиндър да се пълни с бензин, който след това се възпламенява първи?
        Вече какви ли не глупости си мисля

Aз няма все още алфа ама си го обяснявам по този начин. При мен е ставало така.
        При обикновенно палене, двигателя не пали и директно да остава на 800 900 оборота, ами леко се засилва до 1300 примерно и пада, а от това палене от "първия зъб" двигателя от 0 стига до 500 600 и му трябва малко газ за да иде до въпросните 1300 и да заработят системите правилно.
        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

просто няма търпение да тръгне бе колега не се шашкай
          '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
          '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

...и никой друг ли няма наблюдение над подобен род явления?
            - някакви други предположения все пак?

Comment

Колкото и странно да звучи, но мисля, че проблема ми се реши... и то много тривиален и неочакван начин. Преди 2 дни съвсем без никакви "предупреждения" или признаци за това, акумулатора ми "кихна". Ама направо си умря... и то така, че като завъртях ключа на "стартер" просто изгасна всякакъв вид индикация. Дори в първия момент си помислих, че ми изчатка нещо по захранването (бях подведен от щракването на бендикса).
              Сега, няколко дни, откакто съм с новия акумулатор, автомобила нито веднъж не е палил по този странен начин, независимо дали е топъл или студен. Явно преди, при паленето на колата, просто не е достигал достатъчно добър ток до свещите
              Съвет към колегите от форума, които имат подобен проблем - проверете си акумулаторите... и без това вече времето почна да застудява

Comment

а по-нагоре си писал че си сменил релето и първоначално не зарежда... сега сменяш акумулатора.. провери все пак какво напрежение пуска след като почне да зарежда да не изпуска повече и от това да е отишла батерията
                '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от alf
                  а по-нагоре си писал че си сменил релето и първоначално не зарежда... сега сменяш акумулатора.. провери все пак какво напрежение пуска след като почне да зарежда да не изпуска повече и от това да е отишла батерията
                  Проверено е - 14,02 V

Comment

Working...
                  X